wat zegt je tas over jou

Wat zegt je tas over jou?

Wat zegt je tas over jou? Meer dan je ooit had gedacht.

Eerst leg ik je uit wat de verschillende modellen tassen, die je draagt, over jou zeggen. Een ander onderdeel dat ter sprake komt, is de manier waarop je jouw tas draagt. Dit zegt namelijk iets over jouw persoonlijkheid.

Messenger bags

Meestal gebruikt voor: Reizen, werk, en laten blijken alsof je werk hebt

Messenger bags worden al heel lang gebruikt. Met name tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit model tas populair, om belangrijke boodschappen te paard te bezorgen. Vandaag de dag, is de messenger bag vooral populair bij mannen en vrouwen, die dagelijks reizen voor hun werk. Draag je dit model dagelijks? Dan betekent dit, dat je een professional bent, die veel reist, maar het wel belangrijk vindt om er stijlvol uit te zien.

Rugzakken

Meestal gebruikt voor: Reizen, school, werk en dagtripjes

Rugzakken zijn enorm populair bij vrouwen, maar wat zegt deze tas over jou? Je vindt het belangrijk om je essentials, op een comfortabele wijze met je mee te dragen. Beide handen vrij hebben, is voor jou belangrijk. Er stijlvol uitzien is een must (wel afhankelijk van de stijl, van je rugzak). Een stijlvolle rugzak betekent ook dat je graag opvalt (natuurlijk weten wij ook wel dat ze heel gaaf zijn).

Schoudertassen

Meestal gebruikt voor: School, werk en casual

Net als met de messenger bag, wil je er met een schoudertas graag stijlvol uitzien. Het is voor jou enorm belangrijk dat de schoudertas, perfect past bij jouw outfit. Je bent onderweg naar school, werk, of gebruikt de tas in je vrije tijd.

Clutches

Meestal gebruikt voor: Uitgaan, bruiloften

Je houdt van een avondje uitgaan met vrienden. Je draagt tijdens deze gelegenheden graag een rok of jurk. Om die reden vind je het handig om je telefoon, make-up accessoires en sleutels in een clutch met je mee te dragen.

Wat zegt de manier waarop je jouw tas draagt over jou?

Houd jij jouw tas vast onder je arm, of draag je hem over je schouder? De manier waarop jij jouw tas draagt, zegt namelijk iets over jouw persoonlijkheid.

1. De haak

Deze manier van dragen, is vooral populair bij vrouwen, die modebewust door het leven gaan. De tas is duidelijk zichtbaar vanuit meerdere ooghoeken.

Wanneer je jouw tas op deze manier draagt, draag je hem meestal langszij. Op deze manier straal je zelfvertrouwen uit aan de voorkant van je lichaam. Vooral vrouwen die in de spotlight staan dragen een tas op deze manier, kijk maar eens naar Koningin Elizabeth.

Waarschijnlijk is dit omdat er weinig in de tas zit, en de tas meer wordt gebruik als een accessoire, die het outfit meer compleet maakt.

Een handige, wat zegt je tas over jou tip. Als je in iedere situatie zelfvertrouwen uit wilt stralen, sta dan altijd rechtop met je schouders naar achteren. Dit geeft anderen de indruk dat je volledige controle hebt over de situatie. Oefen met een simpele truck, door je schouderbladen naar elkaar te duwen. Doe dit wel op een ontspannen manier. Het is namelijk belangrijk dat je er relaxed uitziet. In welke situatie dan ook, een eerste date of sollicitatiegesprek, met deze tip straal jij extra zelfvertrouwen uit.

3. Over je schouder

Als je jouw tas over je schouder draag, zorg je er op die manier voor, dat de voorkant van je lichaam goed zichtbaar is. Je geeft duidelijk de indruk, dat je vol zelfvertrouwen zit. Je hebt totaal niet het gevoel, dat je je achter jouw tas hoeft te verbergen.

Het is ook een praktische manier om je tas te dragen. Je houdt namelijk je beide handen vrij, om andere dingen te doen. Een grote schoudertas geeft tevens aan, dat je een actief leven lijdt. Er past namelijk van alles in, je laptop, make-up accessoires een ook je sportkleding.


2. Onder je arm

Meestal houd je een tas op deze manier vast, als de tas dit mogelijk maakt, bijvoorbeeld een clutch. Maar als een vrouw een tas met hengsels onder haar arm draagt, geeft dit een signaal af, dat ze relaxed is en zich geen zorgen maakt over haar outfit.

Een, wat zegt je tas over jou tip. Draag de tas niet te strak tegen je lichaam aan. Dit geeft namelijk de indruk, dat je nerveus bent en je je niet op je gemak voelt.


Je kan een tas op veel verschillende manieren dragen. Een belangrijke tip. Draag je tas altijd op een ontspannen manier langs je zij, niet voor je lichaam. Zo voorkom je dat je een gespannen indruk maakt op anderen.

Conclusie over wat zegt je tas over jou

Zoals je hebt kunnen lezen, kan het model tas, die je graag draagt, iets over jouw persoonlijkheid zeggen. De manier waarop je jouw tas draagt, is ook belangrijk. Mijn advies is wel, om lekker jezelf te blijven, en je niet gek te laten maken door anderen. Draag je tas ontspannen, op de manier die jij het meest prettig vindt.

Welke tas draag jij het liefst, en op welke manier? Laat het weten in de reacties.